Tavaszi díszek- függődíszek

Tavaszi szobadíszek

fuggo szoba_0 mehecske viragii fuggo


Ismét eltelt egy év, itt a tavasz!!!  Kezdhetjük a nagytakarítást, porcicák eltüntetését, ablaktisztítást, függönymosást... Ismerős? Most ezeket felejtsük el, és vegyünk elő szép színes papírlapokat és hangoljuk át lakásunkat a tavaszra!

Készítsünk egyszerű tavaszi figurákból füzért, függődíszt vagy ablakdíszt! Az ötletek tárháza végtelen!

FÜGGŐDÍSZEK:

  • Anyag- és eszközszükséglet: sablonok, ceruza, különböző színű  papírlapok/kartonok, ragasztó, olló vagy sniccer, damil, rajzszeg
  • PILLANGÓ:
lepke1

1. készítsünk 3 eltérő,de hasonló formájú pillangószárny-sablont!

lepke3

2. Készítsünk ki 3 eltérő színű lapot/karton,fénymásoló papír/

A legnagyobb méretű sablont érdemes vastagabb lapból elkészíteni!

lepke2

3. A kiválasztott lapot hajtsuk félbe a hajtásélre helyezzük a sablont,majd rajzoljuk körbe

lepke4 4. nyírjuk ki ollóval, vagy vágjuk körbe sniccerrel!
lepke5 5. Kész az egyik szárny!Vághatunk rá mintákat is! Ismételjük meg az előző műveleteket másik két szárnnyal is! lepke9 6. Elkészült a 3 szárny!
lepke10 7. Rajzoljuk meg a pillangó testét (2x) lepke11 8. Kezdjük el az összeillesztést! Először a pillangó testét ragasszuk fel,a sablon 1-1 oldalára!
lepke12 9. Jöhet a 2.szárny (1-1db 1-1 oldalra) lepke14 10. Végül ragasszuk fel a 3.szárnyat is, szintén mindkét oldalra!
lepke15 10. Ragasztás száradása után, a szárnyakat kicsit hajtsuk ki! Fessük ki a pillangó testét,szemét stb. lepkekesz 11. Kész a térbeli, tavaszi pillangónk!
  • VIRÁGOK:

Sablon: (rákattintani, majd jobb klikk és mentés másként- indulhat a nyomtatás)

virag-sablon

sablonrajz 1. Sablontervezés virag3szirom 5. 3db virágot egymásra helyezünk, úgy hogy a szirmok ne essenek egybe,ne fedjék egymást! Középen ragasztóval rögzítsük!
virag1 2. Kiválasztjuk a kívánt színű lapot.(3-4 rétegben hajtsuk össze) viragkesz 6. A két szélen lévő virág szirmait, kihajtogatjuk!Aközépső virághoz ne nyúljunk!
virag2 3. A kivágott sablont körberajzoljuk... viragii2 Hasonló eljárással készíthetünk más színű, formájú virágokat. Mintákat is vághatunk bele, így érdekesebb szebb lesz!
virag4 4. majd kivágjuk! Mivel a lapot több rétegben hajtottuk össze,egyszerre több egyforma virágot sikerült készítenünk! viragii Ezeket szintén a fent leírt módszerrel összeillesztjük, hajtogatjuk.

Utolsó lépésként, az elkészült elemeket, pillangót, virágokat damilra egymás alá fűzzük fel, ragasztóval vagy kötözéssel rögzítsük! Végül  a damilt egy nagyobb méretű rajszeghez rögzítve késznek nyilváníthatjuk a tavaszi füzérünket! Helyezzük a helyére és gyönyörködjünk a munkánkban 🙂 !

fuggo   fuggo1

Ugyan ezzel az eljárással készíthetünk más alakzatokat, pl.: tulipán, kiscsibe, tojás, méhecske. Minél színesebb változatosabb a füzérünk annál szebb és vidámabb lesz tőle a szoba.

szoba

  •  

Comments are closed.