Baba és a tükör

BABA ÉS A TÜKÖR:

A babát lenyűgözi a tükörből visszamosolygó, mozgó „baba”. Szívesen elnézegeti magát, és ha elég türelmesek vagyunk, észrevehetjük, hogy percek múlva akár „beszélget” is a tükörképével.

Kislányomnál a 12. hét környékén figyeltem meg, hogy ha tükör előtt megálltunk, érdeklődve nézte, a csillogó, titkokat rejtő „valamit”. Hétről hétre, napról napra egyre érdeklődőbb lett. Nagy kerek szemekkel figyelte a rá mereven néző babát, és biztosan furcsának, érdekesnek találta, hogy annak a babának pont ugyan olyan anyukája van, mint amilyen neki. Amikor én mosolyogtam, ő mosolygással válaszolt, vagyis megismert. Elmondhatjuk a tükör az egyik legjobb vizuális fejlesztőjáték. Nemcsak fejleszti a vizuális készséget és a fej-nyak irányítását, hanem egyben örömet nyújt mind a babának, mind nekünk.

MIRE VAN SZÜKSÉGÜNK?

1.törhetetlen tükör ha ez nem áll rendelkezésünkre, akkor egyszerű fürdőszoba tükör is megfelel.

DE!!!! Ellenőrizzük, hogy élei, sarkai le vannak e kerekítve, nem vágnak e. Általában a bolti forgalomban kapható fürdőszoba tükrök gumiszegéllyel vannak ellátva, ez megvédi a pici kezeit.

Hogy tehetjük biztonságosabbá?

A tükör hátoldalát széles ragasztószalaggal többszörösen ragasszuk le- így az esetleges törésnél a részek, egybe maradnak.ragaszto

Széleire ragaszthatunk az ablakok szigetelésére használatos szivacsos ragasztószalagot.

FIGYELEM!!!! A babát soha ne hagyjuk magára a tükörrel való játék közben!

2.Baba és Ön:

Feküdjünk, le hátra, vagy hasra a baba mellé, és tartsuk a tükröt a baba/magunk elé.miritukor

Kislányommal én, amint a képen is látható hason feküdtünk, így fekve különböző hangokat adtam ki, ő kerek szemekkel figyelt miközben egy-egy mosollyal kapcsolódott be a játékba. Ilyenkor engedjük neki, hogy megérintse a tükröt, hiszen így egy másfajta információt gyűjthet be az őt körülvevő ismeretlen világból.


Jó szórakozást!

Comments are closed.